Janez Cigler Kralj: Všečne obljube, odvisne od denarja

TFM
10.03.2020 21:18

"Koalicijska pogodba je naš vozni red," je poudaril kandidat za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Cigler Kralj
Robert Balen

Ena od njegovih prioritet bo bolj moderen in življenjski sistem socialnih pomoči. Napovedal je, da bodo "sistem približali ljudem, ki ga res potrebujejo", in da si bo prizadeval za preprečevanje zlorab. Ob opozorilih o premajhni razliki med socialnimi pomočmi in minimalno plačo je ocenil, da ne gre za to, da so socialne pomoči previsoke, ampak so plače prenizke.
Na področju skrbi za starejše je napovedal, da bodo dokončali domova za starejše v Vrtojbi in Osilnici, s koalicijskimi partnerji pa so se dogovorili še za izgradnjo vsaj še petih domov za starejše po Sloveniji s skupno 650 posteljami. "A ni dovolj le zgraditi nove domove, zagotoviti bo treba tudi zdravstveni in negovalni kader, ki ga pri nas primanjkuje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta