Janša na evropske volitve pošilja zmernejšo verzijo skupne liste SDS in SLS

Uroš Esih Uroš Esih
30.03.2019 13:29

Že tretjič bo listo SDS na evropske volitve, ki se ji je tokrat pridružila še SLS, popeljal Milan Zver. Skupaj s predsednikom stranke Janezom Janšo pričakujeta zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija, Ljubljana, 30.03.2019, 30. marec 2019 Predstavitev kandidatov na Evropskih volitvah strank SDS in SLS. Janez Jansa, Marjan Podobnik, EU volitve, politika
Bobo

Prva štiri mesta na skupni listi SDS in SLS za letošnje majske evropske volitve zasedajo aktualni evropski poslanci. Nosilec skupne liste SDS in SLS je poslanec Milan Zver (EPP/SDS), ki je bil že na volitvah leta 2009 in 2014 vodilni kandidat SDS. Drugo in tretje mesto zasedata evropski poslanki SDS Romana Tomc in Patricija Šulin, četrto pa evropski poslanec Franc Bogovič (EPP/SLS). SLS je na skupni listi osmih imen priopadlo tudi pesto mesto, ki ga zaseda nakedanji mariborski župan Franc Kangler iz Nove ljudske stranke, .
{twitter}https://twitter.com/strankaSLS/status/1111961551194464256{/twitter}
Zadnja tri mesta na skupni listi so pripadla kandidatom SDS. Na šestem mestu je zdravnica Alenka Forte, na sedmem paraplegik Davorin Kopše in na zadnjem ap predstavnica podmladka SDM Alja Domjan. Slednja imena so manjše presenečenje, kajti za kandidiranje za sedež v evropskem parlamentu so se nadejali tudi evidentirani kandidati Branko Grims, Franc Breznik in Alenka Jeraj. Skupno kandidatno listo sta danes dopoldne potrdila tako svet SDS kot glavni odbor SLS. 
"Evropa je naš skupni življenjski prostor in Slovenci pripadamo temu evropskemu prostoru in civilizaciji in želimo jo graditi tudi naprej. In pripravljeni smo to civilizacijo tudi braniti," je ob predstavitvi skupne liste povedal predsednik SDS Janez Janša, za katerega se je tudi špekuliralo, da utegne kandidirati za evropskega poslanca. 
{twitter}https://twitter.com/UrosEsih/status/1111966823556268032{/twitter}
"V SDS in SLS izhajamo iz spoznanja, da delimo podobne vrednote ter poglede na razvoj Slovenije in EU. In izhajamo iz spoznanja, da aktualni politični trenutek narekuje združevanje sorodnih političnih sil in težnje po normalni Sloveniji ter Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje," je dejal Janša in dodal, da so k sodelovanju povabili tudi Novo Slovenijo, a da je skupen nastop zavrnila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta