Janša tvitnil čestitko Novi24TV in razjaril tri urednike Nove revije. "Nima nobene pravice ..."

DR
04.03.2021 14:12
Z izjavo so se oglasili Spomenka in Tine Hribar ter Boris A. Novak.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.

Ker je Janez Janša na twitterju Novo24TV včeraj primerjal z nič manj kot Novo revijo na začetku slovenske demokratizacije, si je nakopal bes dela novorevijašev.

To je v sredo tvitnil premier Janša, konec osemdesetih eden od tako imenovane četverice JBTZ.

Zdaj so se oglasili trije izmed glavnih in odgovornih urednikov Nove revije, Tine Hribar, Boris A. Novak in Spomenka Hribar, da "s prezirom" zavračajo "lažnivo in manipulantsko primerjavo Nove revije z Novo24TV, kakršno si je dovolil v čivku z dne 3. marca 2021".  

"Nova revija je bila disidentsko dejanje državljanskega, intelektualnega in umetniškega odpora zoper razpadajoči totalitarni družbeni sistem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, Nova24TV je pa pompozno, neumno in nevarno trobilo porajajoče se diktature," so v izjavi napisali oba Hribarja in Novak. 

"Bolj bi bila na mestu primerjava Nove 24TV s Komunistom, glasilom Zveze komunistov v času najgloblje represije. V skladu s stalinističnimi rituali Janša in njegovi opričniki zdaj proslavljajo uspešno opravljeno prvo udarniško 'petletko', so jezni napisali.  

"Janez Janša nima nobene pravice," pravijo, "da si prilašča Novo revijo, ki je veliko naredila ne samo za osamosvojitev Slovenije, temveč tudi za njegovo osvoboditev iz vojaškega zapora." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta