(JAVNI POZIV) "Apelirava na vlado, da ukrepa takoj, reši gospodarstvo in reši Slovenijo"

DR
21.03.2020 14:49

"Namesto da opazujemo stečaje podjetij in s.p., predlagava ukrepe, ki bi jih teh nekaj mesecev obdržali pri življenju," v javnem pismu, pozivu pišeta dr. Nataša Pirc Musar in dr. Aleš Musar. Poziv objavljamo v celoti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fptpgrafija je simbolična.
Robert Balen
Andrej Petelinšek

"Verjameva, da bo Slovenija zdravstveno krizo zaradi koronavirusa premagala. Ne v dveh tednih, v nekaj mesecih pa zagotovo. Verjameva pa tudi, da so posledice za gospodarstvo, socialo in družbeno kohezijo lahko dolgoročne, če ne bomo hitro in zelo odločno ukrepali. V nekaj mesecih praktično ustavljenega življenja lahko izgubimo gospodarsko infrastrukturo. Meniva, da je pomembno ohraniti čim večji del gospodarstva (v najširšem pomenu besede) v takem stanju, da se bo po nekaj mesecih spet sposobno vključiti v svetovne gospodarske tokove, tudi če bodo ti manjši kot pred virusno krizo. 
Namesto da opazujemo stečaje podjetij in s.p., predlagava ukrepe, ki bi jih teh nekaj mesecev obdržali pri življenju.
Kot kaže, je ECB pripravljena preko odkupa državnih obveznic financirati ukrepe držav članic za odločen spopad s finančnim in gospodarskim delom krize, EU pa sprostiti fiskalna pravila za izvedbo teh ukrepov. Nekatere države članice že načrtujejo in sprejemajo ukrepe na tej osnovi.

Andrej Petelinšek
Robert Balen
Nataša Pirc Musar
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta