Kako pa kaj vaša koža?

Povprečen posameznik ima nekaj deset kožnih znamenj. Da bi spremembe na svoji koži lahko opazili in pravočasno ukrepali, je treba svojo kožo najprej dobro poznati, kar lahko dosežemo samo z rednim samopregledovanjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Sončni dnevi kar kličejo po sprehodu v naravi, obisku gora ali kolesarjenju po zanimivih kotičkih Slovenije. A pri tem ne smemo pozabiti, da je močnim sončnim žarkom najbolj izpostavljen ravno naš največji organ - koža, zato moramo vedno poskrbeti za ustrezno zaščito. Če kljub skrbnosti opazimo na naši koži kakšne spremembe ali nepravilnosti, pa je pametno obiskati zdravnika. Pri presojanju nenavadnosti kožne spremembe si pomagajte s smernicami, ki jih predstavljamo v infografiki. V splošnem velja, naj vašo pozornost pritegne vsaka pigmentna sprememba, ki raste, spreminja barvo ali obliko, krvavi ali se v enem delu dviguje nad nivo okolne kože.

Naj ima zdravje vedno prednost

Mlada mamica Ana se je s svojo družino in prijatelji podala na nedeljski izlet. Med sprehodom je prijateljica na njeni desni roki opazila liso neobičajne oblike. Zvečer je liso podrobneje pregledala, in ker se ji je zdelo, da je asimetrična, vsebuje različne barve in da je prej v taki obliki ni opazila, se je odločila, da obišče osebnega zdravnika.

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Ko je potreben obisk dermatologa

Ana je dobila napotnico za dermatologa. Ker je pred časom sklenila zavarovanje Specialisti+, je poklicala na asistenčni center Zdravstvena točka, kjer so ji medicinske sestre pomagale tako pri izbiri specialista kot tudi pri organizaciji termina. V roku nekaj dni je opravila pregled pri dermatologu, ki je ocenil, da je treba spremembo na koži odstraniti. Na podlagi izvida dermatologa so ji v Zdravstveni točki organizirali tudi termin za poseg, pri čemer so upoštevali tudi njene želje za popoldanski termin, da je bila v službi čim manj odsotna. Običajno posegu sledi tudi kontrola pri specialistu, vse nastale stroške specialistično ambulantnih pregledov in posega v enodnevni obravnavi pa je krila zavarovalnica. Ani je tako dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti+ omogočilo hitro zdravstveno obravnavo pri specialistu, poseg in asistenco brez dodatnih stroškov.

Vaš partner za zdravje

Ne dovolite, da vam v primeru poškodbe ali bolezni dodatne skrbi povzroča še predolgo čakanje na specialista. Zagotovite si, da takrat za vas poskrbi vaš partner za zdravje, zato obiščite spletno stran www.triglavzdravje.si in si pravočasno uredite zavarovanje Specialisti, Specialisti+ ali Specialisti Nezgoda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.