Kako se je na odpis dolgov podjetjem Janković&sinovi odzval premier Marjan Šarec

VČ, M. R.
04.09.2019 12:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Janković in Marjan Šarec na enem od dogodkov v Ljubljani, fotografirana lansko leto.
Bobo

Poročali smo že, da je prejšnji teden ljubljansko okrožno sodišče sprejelo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Podjetje bo upnikom do konca leta 2021 izplačalo zgolj pet odstotkov od skupno 6,7 milijona evrov navadnih terjatev.
V več letih so sodišča trem podjetjem, ki so bila v lasti družine Janković, odpisala za skoraj 29 milijonov evrov dolga, je poročala TV Slovenija. Za nacionalno televizijo je Janković ta teden to komentiral, češ da od prodaje podjetja sinovom leta 2004 s tem nima ničesar. Hkrati verjame sodiščem, in pravi, da vse skupaj velja tudi za njegova sinova: "Ne morejo biti izločeni, ne morejo biti, že tako so na slabšem. In vas zdaj zelo zanima, da sklep vrhovnega sodišča da tudi tu prav mojima sinovoma. Jaz pa pravim, da ja, da je absolutno zakonita."
V vse skupaj se je zdaj čutil poklican vključiti premier Marjan Šarec, menda, tako pravi na facebooku, spodbujen s številnimi vprašanji državljanov. Tole je objavil o enakosti pred zakonom in pravni državi. In zažugal opoziciji. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/604415736754604{/facebookpost}

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta