Kam gredo politiki na dopust: Če bodo razmere dopuščale, tudi na Hrvaško

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
10.07.2020 06:00

Večina slovenskih politikov se bo v poletnem času zadrževala v Sloveniji in tudi izkoristila turistični bon. Posebej naklonjeni so obisku slovenskih gora, obale in turističnih kmetij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik države Borut Pahor bo avgusta v sinovi družbi s hojo nabiral kilometre, bon pa bo izkoristil na eni izmed turističnih kmetij ali v enem od družinskih hotelov, je povedal. 
Instagram

Medtem ko se je v državnem zboru včeraj začela zadnja redna seja pred parlamentarnimi počitnicami, ki trajajo do konca avgusta, smo nekatere slovenske politike vprašali, kje bodo preživeli dopust in kje nameravajo unovčiti turistične bone. Ker javnost v zadnjih mesecih o upoštevanju ukrepov v zvezi z virusnim obolenjem covid-19 in s tem povezanih odločitvah o letovanjih izven države veliko obvešča infektologinja Bojana Beović, smo vprašanji naslovili tudi na njo. Kot nam je povedala vodja strokovne posvetovalne skupine pri zdravstvenem ministrstvu Beovićeva, bo ostala v Sloveniji: "Dopustovala bom kot že leta v Kranjski Gori, bon pa bom izkoristila za podaljšan vikend v Portorožu ali v Brdih." Bo pa, potem ko je vavčer že porabil v Strunjanu, dopust na Hrvaškem predvidoma preživel vodja konzularne službe ministrstva za zunanje zadeve Andrej Šter: "Glavna dopustniška odsotnost še sledi. Če bo vse prav, bomo v širšem družinskem krogu preživeli teden dni v manjšem mestu na hrvaški obali pod Velebitom."
Počivalšek bo vavčer zagotovo uporabil
Da si bodo ta čas odmerili predvsem za družino, so povedali vsi trije podpredsedniki vlade Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec. O načrtih prvaka SMC in gospodarskega ministra Počivalška so nam sporočili: "Nekaj dni bo v Sloveniji na turistično manj znanih destinacijah na našem podeželju, nekaj dni bo tradicionalno preživel na enem od kvarnerskih otrokov, če bodo zdravstvene razmere to dopuščale, nekaj dni pa bo izkoristil tudi za njemu ljuba opravila na domači kmetiji. Turistični bon bo zagotovo uporabil."
Predsednica Desusa in kmetijska ministrica Pivčeva bo z družino počitnice preživela športno in s polno adrenalina: "Zagotovo bomo z družino obiskali Posočje, kjer bomo preizkusili zipline, plezanje in lovljenje rib. Drugi del počitnic pa bomo morda posvetili slovenski obali in potapljanju." Dodala je, da se zlasti veseli obiska turističnih kmetij, uživanja ob slovenski domači kulinariki in kozarčku dobrega vina: "V ta namen bodo koriščeni tudi naši turistični boni." O načrtih predsednika NSi in obrambnega ministra Tonina so iz stranke sporočili le, da si bo z družino vzel nekaj dni poletnega oddiha in da bo izkoristil tudi turistične bone. Prav tako zdravstveni minister iz kvote Desusa Tomaž Gantar, ki za zdaj ve le, da bo dopustoval avgusta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta