Katoliška cerkev, Zveza združenj borcev ... To pričakujejo od kandidatov na volitvah

15.11.2018 14:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov

Katoliška cerkev vabi vse državljane in še posebej katoličane, da se udeležijo lokalnih volitev in podprejo kandidate, ki se bodo zavzemali za pravično državo, za vladavino prava, za celovito spoštovanje človeškega življenja, za vrednoto družine, za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem, se zavzemali za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ohranjali slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjali ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode. Udeležba na volitvah je državljanska in še posebej krščanska dolžnost. Zato vabimo vse katoličane, da se lokalnih volitev v čim večjem številu udeležijo in odgovorno oddajo svoj glas.

To za lokalne volitve 2018 sporočajo iz Slovenske škofovske konference. Seveda ne podprejo nikogar poimensko. In, pričakovano, ne komentirajo konkretne podpore (ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću), kakor so jo bili javno obelodanili katoliški duhovnik Izidor Pečovnik, evangeličanski škof Geza Filo, paroh srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković in islamski mufti Nedžad Grabus

So pa lokalne volitve nagovorile celo Zvezo združenj borcev. Drži, starejši volivci so generalno najbolj vestni volivci. Predsednik Zveze borcev, nekoč obrambni minister Tit Turnšek, jih takole vabi volit: "Zveza borcev za vrednote NOB Slovenije je nepolitična, nestrankarska in nevladna organizacija. V duhu tega se ne opredeljujemo za katero od političnih strank. Zato vas vse funkcionarje in člane združenj pozivam k demokratičnosti in k svobodni izbiri na volitvah. Naše članstvo sestavljajo predstavniki različnih političnih strank in tudi člani, ki niso pripadniki nobene od političnih strank. Pustimo vsem članom, da brez nepotrebne napetosti na volitvah izbirajo po lastni vesti. Prav pa je, da naše članstvo povabimo na volitve ter jih spodbudimo, da podprejo tiste politične stranke, ki zagovarjajo vrednote NOB in imajo možnost za zmago na volitvah."
 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta