Kdo je Brane Kralj

STA, Vanessa Čokl
29.08.2019 10:13

46-letnika iz Šmarce pri Kamniku, premierjevega sovaščana, predstavljajo za Šarčevega zaupnika. S predsednikom vlade je od ustanavljanja Liste Marjana Šarca pred petimi leti, poznata se iz mladosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brane Kralj 
Robert Balen

"Poklical sem gospo Ireno Prijović in ji omenil, da bi bil dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega lista. Obžalujem, da je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zgolj povedati, da je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat Desusa na evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto," je generalni sekretar največje vladne stranke LMŠ Brane Kralj včeraj pojasnjeval, ali je res pritiskal za novo delovno mesto Igorja Šoltesa, ki mu ni uspelo ponoviti mandata v Evropskem parlamentu. Danes mora stvar pojasniti predsedniku vlade Marjanu Šarcu, predsednica nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović je prav tako danes svojo plat že povedala komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), oglašajo se že tudi iz koalicije.  
{twitter}https://twitter.com/AnzeBozic/status/1166974979440893952?s=20{/twitter}
Kdo je Brane Kralj? 46-letnika iz Šmarce pri Kamniku, premierjevega sovaščana, predstavljajo za Šarčevega zaupnika. S predsednikom vlade je najmanj od ustanavljanja Liste Marjana Šarca pred petimi leti, to je bil čas, ko je bil Šarec kamniški župan. Kmalu po startu Šarčeve vlade (mineva natanko leto od nastanka trenutne vladne koalicije) smo ga v Večeru opisali kot "brez dvoma pomembnega Šarčevega vaškega fanta". Kamničani ga imajo za bistrega cinika. S predsednikom vlade se poznata iz mladosti, družilo ju je že članstvo v gasilskem društvu v Šmarci. Po izobrazbi elektrotehnik je Brane Kralj, ko še ni bil politik, v kamniškem vrtcu skrbel za vzdrževanje, še prej je delal v družinskem podjetju. V prostem času, to piše v njegovih portretih, rad kuha.
{twitter}https://twitter.com/JaniPrednik/status/1166966741261586433?s=20{/twitter}
Kralja so ob prihodu v državno politiko opisovali kot človeka brez političnih ozadij, sam je govoril, da ga najbolj jezi, ko se v politiki ne držijo dogovorov. S Šarcem je sodeloval v vseh kampanjah, tudi tisti pred volitvami za predsednika države. Ali bo zmogel prestop v državno politiko, o tem se je pred letom v glavnem dvomilo. Je pa še druga teorija, namreč ta, da je (dis)kvalificiranje z vaškim fantom lahko tudi dobra zavesa za mirnejše vlečenje Kraljevih potez v Ljubljani, ki so seveda tudi kadrovske, to je delokrog vseh generalnih sekretarjev strank (in vlad) ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta