Kje so nastanjeni najvišji gosti, ko v okviru predsedovanja Svetu EU pridejo v Slovenijo?

M.R.
17.09.2021 13:50
Slovenija za priprave in izvedbo predsedovanja Svetu EU namenja 80 milijonov evrov, če bi bili vsi epidemiološki ukrepi sproščeni, pa bi k nam na dogodke prišlo med 10 in 15 tisoč udeležencev. Urad vlade za komuniciranje smo zato zaprosili za podatke o tem, kje so nastanjeni visoki uradniki in udeleženci dogodkov, ki jih Slovenija organizira v okviru predsedovanja Svetu EU.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obisk Evropske komisije na Brdu pri Kranju.
Žana Vertačnik

Pogodbe so sklenjene s 16 hoteli, od tega jih je osem v Ljubljani, trije so na Obali, dva sta na Bledu ter po eden v Bohinju Postojni in na Brdu pri Kranju. 

Slovenija za dogodke predsedovanja na ministrski in višji ravni krije stroške nastanitve za vodjo delegacije in enega delegata, ostali delegati in udeleženci na dogodkih uradniške in strokovne ravni si stroške nastanitve krijejo sami. Poleg tega Slovenija zagotovi tudi prevoz udeležencem dogodkov od nastanitev do konferenčnih prostorov. 

Ker je prisotnost uradnikov največja v Ljubljani, smo občino vprašali, ali ta na kakršen koli način sodeluje pri organizaciji parkiranja. Odgovorili so, da niso organizirali nobenih parkirnih prostorov za udeležence aktivnosti v sklopu predsedovanja Svetu EU. 

Zato pa pri izvedbi protokolarnih obiskov, ki zahtevajo prevoz z varovanjem, posredujejo informacije o času in lokacijah predvidenih dogodkov v Ljubljani. Po potrebi čas dogodkov tudi prilagodijo, lahko pa tudi prilagodijo čas izvajanja gradbenih del na določenem cestnem odseku, da se tako zagotovi neovirano prevoznost. Sodelujejo pa tudi pri zagotavljanju dostopa gostom v hotelu Union na dogodke, ki so povezani s predsedovanjem. 

Spodaj si lahko pogledate, s katerimi hoteli so sklenjene pogodbe za prenočitve najvišjih gostov iz EU.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta