Koalicija po zagotovilih njenih poslancev deluje dobro. Hana je strah za državo, Golubović: Vlada se ukvarja sama s sabo

STA, A.L.
13.05.2020 17:32

Natanko dva meseca po zaprisegi nove vlade so predstavniki koalicijskih strank kljub nekaterim nestrinjanjem v minulih dneh zatrdili, da koalicija deluje dobro. Opozicijski poslanci pa ostajajo ostri do premierja Janeza Janše in v izjavah koalicijskih partneric zadnjih dni vidijo tudi morebitne razpoke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V torek so bili v koalicijskih DeSUS in SMC kritični do ponedeljkovega zapisa premierja Janeza Janše o medijih ter do spremnega dopisa zunanjega ministra Anžeta Logarja k medresorskemu poročilu o vladavini prava v Sloveniji. Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je celo napovedala, da bi lahko razmislili o nadaljnjem sodelovanju v koaliciji, če bi ideološke razprave prevladale nad izpolnjevanjem zavez iz koalicijske pogodbe.
A koalicijski poslanci so danes zatrdili, da koalicija deluje dobro. Vodja največje poslanske skupine Danijel Krivec je ocenil, da glede na prvotne napovedi izjave koalicijskih partnerjev niso tako ostre, kot je kazalo sprva. "Glede na to, da pa vse stvari, ki so navedene, na nek način stojijo, jaz ne vidim nobenih velikih razpok znotraj koalicije," je dejal ob robu današnjih pogovorov predsednika republike Boruta Pahorja s poslanskimi skupinami o imenovanju novega ustavnega sodnika.
Krivec je spomnil, da se bo koalicija prihodnji teden sestala na Brdu pri Kranju, kjer bodo obravnavali tretji paket ukrepov za odpravo posledic korona epidemije.

Želja: "Enotno skupaj naprej"

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga je izpostavila, da bo treba nasloviti vprašanja v gospodarstvu in na trgu dela. Ocenila je, da bo jesen za Slovenijo težka. "Takrat mora zagotovo koalicija trdno stati skupaj," je dodala.

Robert Balen

Janez Janša je kot kuhar začel v mrzli vodi kuhati vse tri koalicijske partnerje

Na drugi strani opozicijski poslanci vidijo morebitne razpoke v koaliciji. Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je danes izpostavil skrb, da se vlada ukvarja sama s sabo, namesto, da bi pripravila izhodno strategijo za ekonomsko in socialno krizo. "Janez Janša je kot kuhar začel v mrzli vodi kuhati vse tri koalicijske partnerje in danes je voda že zavrela in so skuhani," je dodal.

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta