Koritnik: Prenehajte z uporabo termina sledilna aplikacija. Dejstvo je, da nikomur ne sledimo

Gregor Grosman
21.07.2020 11:35

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je na redni tiskovni konferenci Vlade Republike Slovenije spregovoril o poteku prilagoditve aplikacije za varovanje zdravja za slovenski trg. Aplikacija deluje na principu obveščanja, da smo bili v bližini pozitivne osebe in ne na principu sledenja. Je eden od dodatnih samozaščitnih ukrepov in ne nadomešča ostalih, kot so fizična distanca, higiena rok in kašlja, izogibanja javnih dogodkov, ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ministrstvo za javno upravo je 15. julija s podjetjem RSteam podpisalo pogodbo za prilagoditev mobilne aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi z novim koronavirusom za operacijska sistema Android in iOS. Uporaba mobilne aplikacije o stikih z okuženimi bo prostovoljna za vse, tudi za tiste s potrjeno okužbo in odrejeno karanteno, je že pred dnevi zagotovil Koritnik. Medije je pozval, da prenehajo z uporabo termina "sledilna aplikacija". "Dejstvo je, da nikomur ne sledimo." Glavni namen aplikacije je varovanja zdravja državljank in državljanov, je izpostavil.

Boštjan Koritnik je prepričan, da bo z vsakim dnem več ljudi, ki si bodo pripravljeni naložiti prostovoljno aplikacijo.
Žiga Živulović Jr./BOBO
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta