Koronadodatek tudi za delo na domu

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
22.04.2020 19:44

Država je za javne uslužbence, ki so izpostavljeni nevarnosti ali so preobremenjeni zaradi epidemije, mesečno rezervirala 39 milijonov evrov. Dobili ga bodo lahko poslanci in ministri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šest milijonov evrov, namenjenih koronadodatku, mesečno pripada policistom, vojakom in zaposlenim v Upravi za zaščito in reševanje.  
Andrej Petelinšek

Po tem, ko je vlada s prvim interventnim zakonom zaradi epidemije vpeljala za javne uslužbence nov dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije, je na dopisni seji danes potrdila tudi znesek izplačila tega dodatka. Skupno bodo lahko predstojniki v javnem sektorju izplačali mesečno 39,3 milijona evrov, pri čemer je bil potrjen tudi razrez, koliko pripada posameznemu proračunskemu uporabniku. Predstojnik je sicer tisti, ki bo odločil, kateri delavec je bil izpostavljen nevarnosti za zdravje ali je bil preobremenjen in koliko odstotkov dodatka mu pripada - limit je 100 odstotkov urne postavke osnovne plače -, vendar pa bo hkrati omejen z mesečnim zneskom za posamično institucijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta