KPK: Zavod za blagovne rezerve 28 od 29 obvestil za transparentnost objavil po roku

STA, Gr.G.
29.04.2020 13:50

Predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek je potrdil, da jim je protikorupcijska komisija poslala prijavo domnevnega prekrška po zakonu o javnem naročanju, in sicer naj bi do kršitev prišlo pri več kot 50 postopkih, ki jih je imel odprte zavod za blagovne rezerve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da je Zavod RS za blagovne rezerve 28 od 29 objav prostovoljnega obvestila za predhodno transparentnost poslal v objavo na portal javnih naročil po sklenitvi pogodbe z izbranim ponudnikom, čeprav bi glede na določila zakona o javnem naročanju to moral storiti še pred sklenitvijo pogodbe.
Na KPK so pojasnili, da so navedeno ugotovili z vpogledom na portal javnega naročanja. Glede na izredno situacijo v času epidemije covida-19 bi bilo po njihovem mnenju sicer ustrezno tudi, da bi se prostovoljno obvestilo za predhodno transparentnost objavilo na dan sklenitve pogodbe s ponudnikom zaščiten opreme. V zvezi z objavami prostovoljnega obvestila za predhodno transparentnost je KPK zadevo odstopila Državni revizijski komisiji, ki je pristojna za nadzor nad izvajanjem zakona o javnem naročanju.

KPK je zavod za blagovne rezerve zaprosil za dokumentacijo.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta