Ljudmila Novak o Janševem tvitanju: Menim, da ti prehitri tviti niso bili slučajni ... Komentiral je tudi Milan Brglez

M.R.
08.11.2020 20:13

Evropska poslanca Ljudmila Novak in Milan Brglez sta se odzvala na tvitanje predsednika slovenske vlade Janeza Janše o ameriških predsedniških volitvah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenski premier ob obisku ameriškega zunanjega ministra Mika Pompea v Sloveniji.
Andrej Petelinšek

V oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija sta tvit premierja Janeza Janše, v katerem je že v sredo sedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa tako rekoč razglasil za zmagovalca volitev, komentirala evropska poslanka Ljudmila Novak in evropski poslanec Milan Brglez

Včeraj pa je Janša, ko so ameriški mediji razlasili Joea Bidna za zmagovalca volitev, zapisal, da je zanimivo, ker so to storili osrednji mediji kljub temu, da sodišča še niso začela odločati o pritožbah, ki jih na rezultate volitev vlaga Trumpov štab. "Zanimivo. V vseh državah ZDA s tesnim izzidom so vložene pritožbe. Sodišča niti odločati še niso začela. Kljub temu #MSM (in ne kak uraden organ) razglasijo zmagovalca. Čestitke z vseh strani. Vladavina prava pa to," je ugotavljal slovenski premier. 

"Tudi Donalda Trumpa je odnesel Twitter, ker je imel prehitre prste," je ocenila  Novakova, ki je nekoč kot predsednica NSi v drugi Janševi vladi sodelovala v koaliciji. Sama ocenjuje, da na tako odgovornem mestu, kot je predsednik vlade ali predsednik države, ta zastopa državo in mora spoštovati "demokratična pravila". "Menim pa, da ti prehitri tviti niso bili slučajni, ali ni bila neka nenamerna napaka, ampak neka računica, ki pa se tokrat ni izšla." 

Brglez pa je dejal, da je takšno tvitanje nesprejemljivo, neodgovorno in nediplomatsko. "Če hočeš graditi odnose, moraš znati komunicirati," je dejal. Ocenil je, da to vsekakor škoduje Sloveniji in tudi za koalicijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta