LMŠ na evropske volitve brez SMC in SAB, pa ne zato, ker bi bili "prevzeti od anket"

Urška Mlinarič, M.R.
13.02.2019 16:53

Stranka LMŠ bo šla na evropske volitve s svojo listo in ne bo sodelovala s strankama SMC in SAB. To sta danes po pogovoru s predsednikom vlade in stranke LMŠ Marjanom Šarcem povedala prvaka strank SMC in SAB Miro Cerar ter Alenka Bratušek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec
Robert Balen

Vidno razočarana Alenka Bratušek, sicer ministrica za infrastrukturo, je povedala, da bi lahko Marjan Šarec to lahko sporočil tudi že po telefonu, ker so na sestanek čakali kar en mesec. Zunanji minister Miro Cerar pa je dejal, da bi lahko liberalci skupaj dosegli dober rezultat. 
Sta pa Bratuškova in Cerar napovedala, da bosta njuni stranki na volitvah oblikovali skupno listo, pri čemer dopuščata tudi možnost, da bi zraven povabili še kakšno stranko. 
{twitter}https://twitter.com/MiroCerar/status/1095712337531727874{/twitter}
Šarec je po sestanku dejal, da gredo na evropske volitve, ki bodo 26. maja, samostojno. Pravi, da je za to več razlogov. "Ne gremo samostojno na volitve, ker bi bili prevzeti od anket. Nas vodi le ena želja. Želimo spreminjati Slovenijo in Evropo," je dejal. Poudaril je, da imajo ekipo, ki dela že od ustanovitve leta 2014 in vse kar so ustvarili je plod njihovega odgovornega dela. "Kakršen koli rezultat bomo dosegli, bomo zanj sami odgovorni. Za stranko ni dolga, je pa bogata pot in tako želimo delovati tudi vnaprej z zanosom, ponosom in vedenjem, da nam lahko uspe doseči dober rezultat," pravi predsednik LMŠ.
Hkrati ne vidi razloga za razočaranje v SMC in SAB. "Nekateri pravijo, da bi združeni dosegli boljši rezultat. Morda bi, morda pa te trditve tudi ne držijo," je zaključil. Izjavo je dal v prisotnosti vseh poslancev in vseh ministrov iz stranke LMŠ.
Dogovor o oblikovanju skupne liste je bil dalj časa v zraku, saj vse tri stranke spadajo v politično skupino evropskih liberalcev (Alde). A članstvo stranke LMŠ naj bi odločilo, da stranka nastopi samostojno. 
Cerarjeve besede je na Twitterju komentiral tudi prvak SDS Janez Janša"Skupni logo je lahko maketa 2. tir," je zapisal. 
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1095732546623733761{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta