Marjan Šarec zaradi slabega počutja odpovedal udeležbo na vrhu o koheziji

M.R.
31.01.2020 19:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec
Robert Balen

Predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec se jutri ne bo udeležil tretjega vrha skupine Prijatelji kohezije. Svojo udeležbo na vrhu, ki bo jutri potekal v Beji na Portugalskem, je odpovedal zaradi slabega zdravstvenega počutja. Namesto njega bo slovensko delegacijo vodil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Igor Mally, so sporočili iz premierjevega kabineta. 
Drugi vrh omenjene skupine je potekal novembra lani v Pragi, kjer se je Šarec zavzel za ohranitev močne kohezijske politike in odločno nasprotoval večjemu zniževanju kohezijskih sredstev na državni in regionalni ravni. Zavzel se je tudi za ustreznejše financiranje politike razvoja podeželja.
Poleg Slovenije in Češke so se vrha v Pragi udeležili še predstavniki Bolgarije, Cipra, Estonije, Grčije, Hrvaške, Italije, Latvije, Litve, Madžarske, Malte, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške in Španije ter takratni evropski komisar za proračun Günther Oettinger. Prvo srečanje skupine pa je bilo 29. novembra 2018 v Bratislavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta