Marjana Šarca je ustavna obtožba "samo spomnila, da imamo opozicijo"

STA, A.S.
21.12.2018 15:09

Predsednik vlade Marjan Šarec je v odzivu na predlog ustavne obtožbe, ki so ga danes zoper njega vložili poslanci SDS in SNS, dejal, da ga je obtožba "samo spomnila, da imamo opozicijo in da tudi opozicija ne sedi križem rok". Po njegovih besedah je obtožba "tokrat bolj poleno pod noge kot pa resen institut".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec
Andrej Petelinšek

Poslanci SDS in SNS so vložili predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Marjana Šarca zaradi nespoštovanja odločbe ustavnega sodišča glede financiranja zasebnega šolstva. Očitajo mu nezakonito in neustavno delovanje ter opustitev dolžnega ravnanja. Kljub napovedi se obtožbi niso pridružili v NSi. "Ne vidim razloga, da bi bilo zdaj, ko je šele 100 dni te vlade, nujno dati ustavno obtožbo," je ob robu sprejema za svojce padlih med osamosvojitveno vojno v izjavi za medije ocenil Šarec. Dodal je, da bo vlada "tudi v prihodnje seveda skušala uresničiti" odločbo ustavnega sodišča glede financiranja zasebnega šolstva.

Predsednik SDS Janez Janša
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta