Med igranjem nogometa uživajo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.12.2019 16:02

Čeprav nogometašicam MB Tabor Maribor v letošnjem prvenstvu ne gre po željah, jih optimizem ne zapušča

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na tekmi med ekipama MB Tabor in Pomurja Beltinci se je za žogo borilo kar osem igralk.
Andrej Petelinšek

Februarja letos sta se združila Ženski nogometni klub Maribor in nogometni klub Tabor Maribor, od tedaj nogometašice nastopajo pod nazivom MB Tabor. Za člansko ekipo se jesenski del državnega prvenstva, v katerem igra osem klubov, ni končal po željah - Mariborčanke so v dvanajstih tekmah trikrat zmagale, dvakrat igrale neodločeno in so z enajstimi točkami na lestvici šeste. Na vrhu lestvice je ekipa Pomurje Beltinci, ki je zmagala v vseh dvanajstih tekmah, in ima tri točke prednosti pred Olimpijo na drugem mestu.
V ekipi MB Tabor, ki je lansko prvenstvo kot ŽNK Maribor končala na petem mestu, so že pred začetkom letošnje tekmovalne sezone nastale občutne spremembe v igralskem kadru in tudi na trenerski klopi. Po več letih je Marinka Šarkezija na klopi zamenjal Semir Šabotić. Eden od ciljev novega trenerja je, da bi ekipa v prihodnjih letih ponovila dosežek iz leta 2009, ko je edinkrat doslej osvojila tretje mesto v državnem prvenstvu. "Sezona se ni začela po naših načrtih, a je treba upoštevati, da je igralski kader prenovljen, da je veliko novih nogometašic in da zaradi tega predvsem uigranost ni na pričakovani ravni. Dekleta so na treningih zelo zavzeta, na tekmah je opazen napredek, a kljub temu ne tolikšen, kot sem ga pričakoval," je pojasnil 43-letni Semir Šabotić, ki je svoja najboljša nogometna leta preživel v majici mariborskega Železničarja, sedaj pa se uveljavlja kot trener.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta