Mercator lani s skromnih 1,6 milijona evrov dobička

Srečko Klapš Srečko Klapš
26.04.2019 10:26

Prihodki od prodaje so bili višji za 1,2 odstotka, za 97 milijonov evrov pa so znižali zadolženost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupina Mercator je lani ustvarila za 2,18 milijarde evrov čistih prihodkov in ga zaključila z 1,6 milijona evrov čistega dobička.
Robert Balen

Skupina Mercator je v poslovnem letu 2018 ustvarila za 2,18 milijarde evrov čistih prihodkov in ga zaključila z 1,6 milijona evrov čistega dobička. Prihodki od prodaje so bili višji za 1,2 odstotka, prihodki od trgovine na drobno, ki predstavlja osnovno Mercatorjevo dejavnost, pa so zrasli za 3,2 odstotka. Ob čemer so za 97 milijonov evrov znižali tudi finančni dolg. Učinki na znižanje zadolženosti od prodaje desetih centrov v Sloveniji v to znižanje še niso vključeni, saj so transakcijo s Supernovo  opravili v začetku leta 2019.
V sporočilu za javnost navajajo še, da so lani od lokalnih in regionalnih dobaviteljev kupili za 1,2 milijarde evrov blaga, kar predstavlja več kot dve tretjini celotne nabave. Ob tem je Mercator plačal za 173 milijonov evrov davkov, prispevkov in drugih dajatev, od tega v Sloveniji 120 milijonov evrov.
Lani je Skupina Mercator realizirala za 29,9 milijonov evrov naložb, odprli ali prenovili so 122 trgovin. Konec leta 2018 so objavil javni natečaj za izbor projektanta, ki je trenutno v zaključni fazi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta