Merkan na čelo Telekoma Slovenije

Srečko Klapš Srečko Klapš
27.08.2019 20:08

Matjaž Merkan pravi, da bo Telekom še bolj digitaliziral, ga skupaj z zaposlenimi naredil agilnega in razširil poslovanje na nova področja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Merkan: "Staviti je treba na ljudi, ki sestavljajo skupino in ki lahko že danes marsikaj pokažejo." 
Andrej Petelinšek

Nekdanji prvi mož mariborsko-zreške družbe Weiler Abrasives oziroma nekdanjega SwatyCometa Matjaž Merkan je od danes prvi mož državnega Telekoma Slovenije. Nadzorniki, ki jih je še vodila Lidia Glavina v odstopu, so ga namreč imenovali za naslednje štiriletno mandatno obdobje, začenši s 16. septembrom. Kot je znano, je nasledil Rudolfa Skobeta, ki je odstopil aprila letos, do začetka Merkanovega mandata pa Telekom Slovenije začasno vodi Tomaž Seljak.
Po popoldanski seji nadzornikov je Lidia Glavina povedala, da so se v ožji izbor uvrstili trije kandidati (poleg Merkana neuradno še Matej Potokar iz Cosylaba in Tomaž Lanišek iz podjetja Knauf Insulation, op. a.): "Po opravljenih individualnih razgovorih in predstavitvah vizije vodenja družbe je kadrovska komisija nadzornemu svetu za predsednika uprave predlagala Matjaža Merkana." Dodala je še, da je Telekom Slovenije dobro podjetje, ki pa deluje v panogi, ki se intenzivno spreminja. Spreminjajo se poslovni modeli in načini vodenja. Glavina še verjame, da bosta način vodenja in vizija, ki jo je nadzornikom predstavil Merkan, prispevala k uresničevanju ciljev in nadaljnjemu razvoju Telekoma Slovenije.

Največji lastnica Telekoma Slovenije je še vedno država, ki ima v družbi neposredno 62,54-odstotni lastniški delež, SDH ima 4,25-odstotnega, Kad pa 5,59-odstotnega. 
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta