Mesec: "Sedaj imamo akcijski načrt, časovnico, kaj naj bi se v tem letu uresničilo"

KA, STA, B.P.
18.03.2019 11:59

Konferenca SD je na dopisni seji, ki je potekala od petka do danes, podprla parafiran sporazum koalicije o sodelovanju z Levico, ter tudi dopolnitve, ki jih je stranka vložila k sporazumu, so za STA pojasnili v tej stranki. Kar zadeva SD, so vrata za podpis sporazuma odprta, saj v stranki slednjega ne pogojujejo z vključitvijo svojih dopolnil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Mesec in Dejan Židan
Nebojša Tejić/STA

Konferenca SD je izglasovala sklep, da SD soglaša z dogovorom med strankami koalicije in stranko Levica ter pooblašča predsednika stranke SD Dejana Židana za vse nadaljnje postopke in odločitve v zvezi s sporazumom in predlaganimi dopolnili SD, so za STA sporočili iz SD.
Predsednik Konference Socialnih demokratov Milan Brglez: "S tem so ustvarjeni vsi pogoji, da se začnemo ukvarjati z vsebino in ne več s postopki. Zahvaljujem se članicam in članom konference, da so se ažurno odzvali. Sedaj se moramo vsi posvetiti vsebini in manj izven- in znotrajkoalicijskim preigravanjem." Dopolnila k sporazumu med vlado in Levico za letošnje leto, ki so jih pripravili v SD, se po Brglezovih besedah nanašajo na izboljšanje in nadgradnjo sporazuma. Ni pa treba dopolnjevati že parafiranega sporazuma, da bi ga lahko predsednik SD Židan v imenu stranke podpisal.

Nebojša Tejić/STA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta