Metki Paragi, odpuščeni virologinji NLZOH, sodišče pritrdilo, njen bivši delodajalec vložil pritožbo

STA, Va
31.08.2022 12:52

Po poročanju časnika Delo je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani odločilo, da je bila izredna odpoved nezakonita. Kaj so očitali odpuščeni, ki je dvomila o hitrih testih podjetja Majbert Pharm?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je bila izredna odpoved, ki jo je od Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) dobila virologinja Metka Paragi, nezakonita, poroča Delo.

Na NLZOH so Paragi očitali štiri hujše kršitve pogodbenih ali drugih obveznosti delovnega razmerja. Po ugotovitvah sodišča - sodba še ni pravnomočna - pa so vsi očitki neutemeljeni. Trije sicer temeljijo na ugotovitvah detektivskega nadzora.

Med drugim so Paragi očitali kršitev pravil evidentiranja delovnega časa. NLZOH ni dokazal, da Metka Paragi po tem, ko je 10. in 15. marca lani zapustila delovno mesto, ni bila na drugem delovnem mestu, kar so ji očitali. Prav tako so ji očitali, da naj bi bila marca 2021 neresnično prikazovala delo v nevarnih pogojih ves čas evidentirane prisotnosti na delovnem mestu. Tudi tega očitka NLZOH ni uspel dokazati.

Kot še poroča Delo, je sodišče NLZOH naložilo plačilo reparacije in premije za dodatno pokojninsko zavarovanje, pa tudi razlike v plači v času prepovedi opravljanja dela. Povrniti morajo tudi stroške sodnega postopka.

Iz NLZOH so za STA sporočili, da o očitanih kršitvah ne morejo razpravljati in da so na pristojno sodišče v torek vložili pritožbo. "Zadeve so sedaj v postopku, zato jih ne komentiramo," so navedli.

Paragi je širši javnosti postala znana, ko je v času epidemije covida-19 opozarjala, da naj bi bili testi podjetja Majbert Pharm neprimerni za hitro testiranje na okužbe z novim koronavirusom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta