Minister Poklukar od petka s tremi državnimi sekretarji. Prihaja Robert Cugelj

STA, VČ
15.06.2021 20:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Cugelj 
Tit Košir

Pred časom je vlada za ministrstvo za zdravje sisitemizirala še eno mesto državnega sekretarja, zdaj pa ga je imenovala. Robert Cugelj, ki je bil do zdaj generalni direktor Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS - Soča, bo od petka državni sekretar na ministrstvu za zdravje, že tretji v epiki ministra Janeza Poklukarja.  

Cugelj je leta 1997 diplomiral na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Študij je nadaljeval na Univerzi v Mariboru, in sicer na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, kjer je pridobil še naziv magister organizacijskih ved, so sporočili po dopisni seji vlade.

Po končanem študiju se je zaposlil v podjetju IBE, kjer je od leta 1997 do leta 2001 opravljal funkcijo odgovornega projektanta. V letu 2001 se je zaposlil v URI - Soča, kjer je bil vodja investicij in nabav, leta 2004 je postal generalni direktor inštituta, lani pa je bil imenovan za nov štiriletni mandat.

Na ministrstvu za zdravje sta državna sekretarja že Alenka Forte in Franc Vindišar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta