Minister za zdravje in zdravniki brez rešitve

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
25.04.2019 19:19

Zdravstvena zavarovalnica je zavrnila aneks, po katerem bi zdravniki lahko začeli zavračati sprejem novih pacientov pri 1895 glavarinskih količnikih. Temeljno vprašanje, kako vsem zagotoviti osebnega zdravnika, ostaja nerešeno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premalo zdravnikov, preveč pacientov.
Igor Napast

"Vsi se strinjamo, da je 1895 glavarinskih količnikov meja, ki zagotavlja varno in kakovostno oskrbo pacientov, vendar pa je treba zagotoviti, da nobena zavarovana oseba ne bo ostala brez osebnega zdravnika. Kako to zagotoviti v aneksu k splošnemu dogovoru, se bomo poskušali dogovoriti na arbitraži, ki bo izpeljana 6. maja." To je napovedal minister za zdravje Aleš Šabeder po sestanku delovne skupine za reševanje problematike družinske medicine, ki je bila soočena z odločitvijo upravnega odbora Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), da ne sprejema vsebine aneksa, po kateri bi lahko družinski zdravniki začeli zavračati sprejem novih pacientov pri 1895 glavarinskih količnikih.
Ministru se seveda mudi, saj so družinski zdravniki v Kranju in Celju podali odpovedi s 1. junijem, če ustrezni aneks do takrat ne bo sprejet. Kljub arbitraži bo tako zadnjo besedo imela vlada, ki lahko, kljub zavrnitvi zdravstvene zavarovalnice, aneks, ki bi zadovoljil zdravnike, tudi potrdi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta