Ministrica Simona Kustec zamaknila sestanek z dijaki. Se bodo srečali na datum, ki je sicer rezerviran za napovedani protest?

Klara Širovnik Klara Širovnik
03.02.2021 13:26
Dijaki so se po tem, ko so na ministrico Simono Kustec naslovili odprto pismo, z njo nameravali sestati danes. Vendar so srečanje, ki naj bi potekalo preko spletnega orodja, na ministstvu zdaj prestavili na 9. februar; gre za datum, ob katerem dijaki sicer napovedujejo protest.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaz Primozic/fpa

Šolarji in dijaki so se združili pod sloganom Zahtevamo šolo ter na ministrico za šolstvo Simono Kustec naslovili javno pismo, v katerem so zapisali, da učenje na daljavo ni primerna rešitev za trenutno situacijo. Ministrico so povabili, da se z njimi sestane v živo ali prek videokonference, radi bi ji namreč pojasnili, kako sami doživljajo to obdobje in zakaj mora po njihovem mnenju priti do sprememb. 

Srečanje naj bi se odvilo danes, vendar so z ministrstva sporočili, da ga morajo prestaviti na naslednji torek (9. februar), saj imata ministrica in sekretar danes druge obveznosti. 

Po neuradnih napovedih naj bi, če na sestanku ne bi prišlo do (za dijake) sprejemljivih rešitev, sledil protest v obliki odklopa od spletnih orodij za izobraževanje, ob upoštevanju navodil NIJZ pa naj bi dijaki zakorakali po slovenskih ulicah.

Vprašanje torej je, ali se bodo v iniciativi Zahtevamo šolo sprijaznili s predlagano spremembo datuma sestanka, saj ga na ministrstvu načrtujejo prav ob dnevu napovedanega protesta. "Mi se s tem datumom ne strinjamo, ker smo za takrat napovedali štrajk," za zdaj odgovarjajo dijaki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta