Ministrstvo za finance: Javni uslužbenci bodo dobili plače, je pa prišlo do manjše zamude

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
05.08.2019 15:19

Da je prišlo do nekajurnega zamika pri izplačilu plač javnim uslužbencev, je povezano tudi s petkovo napako na strežniškem omrežju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Čez dan je med nekaterimi javnimi uslužbenci završalo. Kljub ustaljenemu urniku, tako kot vsakega 5. v mesecu, niso dobili nakazane plače ob točno določeni uri. Na ministrstvu za finance mirijo, da bodo vsi dobili plačo. "Uprava RS za javna plačila (UJP) je danes obdelala vse naloge za izplačilo plač, ki jih je prejela, ter jih pravočasno posredovala na banke," so danes popoldne sporočili z omenjene uprave. 
Pri tem dodajajo, da so tudi sicer na dan izplačila plač računi javnih uslužbencev odobreni ob različnih urah. Vsi pa na isti dan oziroma na dan, za katerega je izplačevalec posredoval izplačila.
Na ministrstvu so tudi pritrdili, da so današnje težave povezane s petkovimi težavami pri delovanju strežniške opreme, ki so bile posledica izpada električnega napajanja na ljubljanski ulici, kjer je ministrstvo. Po izpadu elektrike se namreč ni izvedel avtomatski preklop na agregatsko napajanje. Stanje še vedno sanirajo, zato uprava za javna naročila transakcije plač še vedno obdeluje na rezervni lokaciji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta