Ministrstvo za izobraževanje o pouku na daljavo: Sledili bomo oceni epidemiološke slike v državi in skrbi za zaščito zdravja

STA, VČ
04.12.2020 19:00
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport se je odzvalo na odločitev ustavnega sodišča, da so ukrepi, povezani z izobraževanjem na daljavo, neveljavni. Gradivo, s katerim se bodo odzvali na odločitev, še usklajujejo, vlada pa naj bi ga obravnavala na sobotni dopisni seji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Ministrstvo bo sledilo oceni epidemiološke slike v državi in "s tem povezani skrbi za zaščito zdravja udeleženih v vzgoji in izobraževanju". 

Služba vlade za zakonodajo pa je sporočila, da bo vlada po odločitvi ustavnega sodišča tako znova odločala o ukrepih in jih bo, "glede na stališče, da gre za predpise", objavila tudi v Uradnem listu. Vladna služba za zakonodajo je v izjavi za javnost sicer poudarila stališče vlade, da so bili vsi ukrepi sprejeti na pregleden in javen način ter po njenem mnenju tudi ustrezno predstavljeni in objavljeni. Vse navedeno po mnenju vlade velja tudi za akte, s katerimi je podaljševala ukrepe. "Tudi o teh ukrepih je bila takoj obveščena javnost in posebej še DZ," so zapisali. Odločitev sodišča pa je vlado presenetila, "saj se v svojih prejšnjih odločitvah, ki so se nanašale na ukrepe, ni postavilo na takšno stališče". 

Ustavno sodišče je v četrtek odločilo, da za pouk na daljavo ni pravne podlage, ker v vladi predpisa o zaprtih šolah oziroma o podaljšanju zaprtja niso objavili. Vladi je dalo tri dni, da se šole morda vrnejo k pouku po starem ali pa da se pouk na daljavio nadaljuje na ustrezni pravni podlagi, pri čemer ni nujno, da bo tako ostalo tudi v programih za učence s posebnimi potrebami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta