Ministrstvo za kulturo zapušča edina medijska inšpektorica v državi

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
15.11.2018 12:12

Koga sploh zanima položaj, s katerega je treba spremljati več kot 2000 medijev?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Položaj, ki je bil v zadnjih letih večkrat pod udarom kritik zaradi neukrepanja v primerih, ki so bistveni za zagotavljanje kakovostnega medijskega prostora, bo kmalu izpraznjen. "Sandra Vesel je 5. 11.2018 podala odpoved delovnega razmerja, vendar bo do 31. 1. 2019 opravljala delo. Prizadevamo si, da bi do takrat zagotovili ustrezno zamenjavo, zato bomo v kratkem objavili javni natečaj za zasedbo delovnega mesta inšpektorja za medije,“ pojasnjujejo na ministrstvu za kulturo.
Kot je znano, so poznavalci medijskega prostora, ko so govorili o slabih praksah, širjenju sovražnega govora v medijih in nesankcionariranih kršitvah medijske zakonodaje, v zadnjih letih velikokrat s prstom pokazali prav na inšpektorat za medije. Ob tem seveda ne gre pozabiti, da zgolj ena inšpektorica spremlja delovanje več kot 2000 medijev, kolikor jih je vpisanih v razvid. "Pojasnjujemo, da Sandra Vesel od 1. 1. 2018 ne opravlja več dela v. d. glavne inšpektorice (poleg dela inšpektorice za medije), zato se zaostanki, do katerih je prišlo v preteklih letih, lahko bolj kontinuirano rešujejo,“ trenutne razmere opisujejo na kulturnem ministrstvu.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta