Ministrstvo za okolje zavrnilo Marinčkovo pritožbo

Andreja Kutin Lednik
07.02.2019 22:36

Okoljevarstveno dovoljenje je sedaj dokončno, ni pa še pravnomočno. Gorazd Marinček že večkrat napovedal spor na upravnem sodišču, če vlada ne bo spremenila lex Magne

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Gorazd Marinček se je v imenu dolenjske okoljevarstvene organizacije ROVO, pritožil na okoljevarstveno soglasje, ki ga je Agencija za okolje izdala Magni. Ministrstvo za okolje je pritožbo, v kateri se Marinček sklicuje na zakon o vodah, ki v 69. členu prepoveduje gradnjo obratov, ki bi lahko povzročili onesnaženje večjega obsega, na vodovarstvenih območjih ter na še nekaj pravnih nepravilnosti v postopku.
Čeprav je ta pritožba sedaj zavrnjena, dovoljenje še ni pravnomočno, vse stranke, ki so sodelovale v postopku, se lahko še pritožijo. Marinček je za primer, da pritožbo ministrstvo zavrne, že večkrat napovedal spor na upravnem sodišču, kar lahko precej zavleče postopke, Magna pa še za nekaj časa ostane brez okoljevarstvenega dovoljenja.

Z isto odločbo je danes ministrstvo zavrnilo tudi  zahtevo ROVO za izrek ničnosti navedenega okoljevarstvenega dovoljenja, sporočajo z ministrstva za okolje. So pa netočne trditve, da lahko precej zapleten položaj, v katerem se je znašla Magna, rešuje okoljsko ministrstvo z izdanim začasnim uporabnim dovoljenjem. Tako dovoljenje se lahko izda šele, ko postane okoljevarstveno dovoljenje pravnomočno.   
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta