Mnogo prezgodaj umrla znana slovenska novinarka: "S svojo pojavo je bila nepogrešljiva"

D,Ži
10.10.2023 10:06

Njene članke so bralci lahko brali v Primorskih novicah in Svetu 24, prijatelji in nekdanji kolegi se zdaj od nje poslavljajo na družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Umrla je Stana Zavadlav, novinarka, katere članke so bralci lahko skozi leta brali predvsem v Primorskih novicah, pa tudi v Svetu 24. Prezgodnjemu slovesu se je z objavo arhivske fotografije in čustvenim zapisom na Facebooku poklonila Polona Škodič, vodja in strokovna svetovalka postojnske galerije in neodvisna svetovalka na področju kulture. "In memoriam draga Stana Zavadlav. Nepričakovano in veliko prezgodaj je odjeknila žalostna novica, da si odšla. Za vedno. Preveva nas mnogo spominov na naša prelepa skupna leta. Nepozabna so bila naša druženja tudi na Trgu padlih borcev 5, nekoč naše novinarske hiše in galerije ..." je pripisala fotografiji. In dodala: "Hvala ti za vse trenutke in nasmehe. Počivaj v miru."

V komentarjih so se nato oglasili njeni številni nekdanji kolegi, pa tudi prijatelji. "Hvala za vse dragocene nasvete, ko sem začenjala novinarsko-dopisniško pot! Iskreno sožalje," je napisala Sergeja Širca. "S svojo pojavo je bila nepogrešljiva, prezgodaj se je poslovila. Svojcem izrekam iskreno sožalje," dodaja Franko Blažina. Med ostalimi komentarjih preberemo še: "V spominu mi bo ostala točno taka, kot je na tej krasni fotki v zame za zmeraj najlepšem kotičku Postojne" in "Ojoj. Od tebe sem se učil novinarske kolegialnosti in ... ja, prijaznosti. Hvala, draga Stana! Sožalje svojcem in vsem, ki ste/smo jo imeli radi." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta