Muslimani v Sloveniji bodo ob začetku naslednjega ramazanskega bajrama molili v džamiji

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
04.06.2019 08:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Džamija v Ljubljani.  
Robert Balen

Z današnjo zgodnjo jutranjo molitvijo se je tudi za muslimane v Sloveniji začel tridnevni praznik ramazanski bajram, ki sledi postnemu mesecu ramazanu. Tudi tokrat so se muslimani, ki živijo v Ljubljani in okolici, zbrali na bajramski molitvi, ki jo je vodil mufti Nedžad Grabus, v športni dvorani Slovana na Kodeljevem.
Gradnja Islamskega verskega in kulturnega centra, ki stoji le streljaj od središča prestolnice, še ni končana. A informacije so spodbudne. Potem ko so oblasti iz Katarja zagotovile dodatne manjkajoče milijone evrov za projekt, vreden približno 35 milijonov evrov - skupno je Katar prispeval približno 25 milijonov evrov -, v Islamski skupnosti upajo, da bo projekt islamskega centra končan do konca letošnjega leta in da bodo takrat tudi lahko začeli uporabljati džamijo.
Pa vendarle generalni sekretar IS Nevzet Porić previdno napoveduje, da bodo verniki lahko v džamiji molili maja prihodnje leto, ob naslednjem ramazanskem bajramu. Muslimani v Sloveniji so sicer položitev temeljnega kamna za začetek izgradnje dočakali septembra 2013.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta