Na mejnih prehodih s Hrvaško ves dan dolge kolone: Vozniki čakajo tudi več kot dve uri

M.R.
18.08.2019 14:27

Vozniki osebnih vozil so na mejnih prehodih s Hrvaško čakali v dolgih kolonah, predvsem na vstop v državo. Dolge kolone ponekod vztrajajo tudi v večernih urah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gneča pred predorom Log na avtocesti Maribor-Gruškovje ob 14.23.
Promet.si

Tako je treba na prehodu Gruškovje na vstop v državo čakati več kot dve uri, na izstop pa do pol ure. Več kot dve uri na vstop čakajo tudi vozniki na prehodih Starod in Obrežje. Na Starodu je treba za vstop v državo čakati do ene ure, na Obrežju do pol ure. Na prehodu Dragonja vozniki na vstop v državo čakajo do dve uri, na prehodu Sečovlje  pa do ene ure.
Čakalne dobe za voznike osebnih vozil so tudi na prehodih Jelšane, Vinica, Metlika, Slovenska vas in Gruškovje. Na Gruškovju tudi avtobusi na vstop v Slovenijo čakajo do dve uri.
Ker gre za prometno zelo obremenjen konec tedna na cestah nastajajo tudi zastoji:
- na gorenjski avtocesti, pred predorom Karavanke proti Avstriji, 6 kilometrov. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, prometnoinformacijski center priporoča izvoz Jesenice - vzhod, Lipce;
- na štajerski avtocesti, pred prehodom Šentilj proti Avstriji, 1 kilometer;
- na cesti Tržič - Ljubelj, pred predorom Ljubelj proti Avstriji, 1 kilometer;
- gost promet z občasnimi zastoji je na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Brezovica proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za približno 10 - 15 minut;
- na cestah Bohinjska Bela-Bled, Šmarje-Koper ter Lucija-Strunjan-Izola.
Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, od 8. do 21. ure, na primorskih cestah od 8. do 22. ure.
Zaradi del bo predvidoma do 19. avgusta zaprt priključek Krtina v obe smeri. Izvoz in uvoz Slovenske Konjice iz smeri Maribora proti Ljubljani je ponovno odprt.
O povečanem prometu proti notranjosti države je danes poročal tudi hrvaški avtoklub (HAK). Med drugim so opozarjali, da je bila na istrskem ipsilonu kolona pred prehodoma Dragonja in Sečovlje dolga do pet kilometrov. Prav tako so o povečanem prometu poročali iz Srbije, kjer so morali vozniki na prehod meje na prehodu Horgoš, na meji z Madžarsko, čakati kar 11 ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta