Na RTVS pozvali k umiku predlogov sprememb medijske zakonodaje

STA
07.09.2020 14:20

Kadunc je izrazil prepričanje, da zaradi odgovorne presoje strank in poslancev zakonski predlogi v zdajšnji obliki vendarle ne bodo sprejeti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji novinarski konferenci izrazilo nestrinjanje s predlogi sprememb medijske zakonodaje in pozvalo ministrstvo za kulturo, naj jih umakne. Večkrat je bilo slišati opozorilo, da zakonski predlogi RTVS potiskajo proti komercialnim medijem, kar da je za javni medijski servis nesprejemljivo.
Generalni direktor zavoda Igor Kadunc je poudaril, da predlogi vseh treh novel medijskih zakonov, ne le novela zakona o RTVS, posegajo v sredstva, s katerimi razpolaga zavod. Po njegovih besedah bi RTVS ob uveljavitvi zakonskih predlogov neposredno izgubil okoli 7,7 milijona evrov, izločitev oddajnikov in zvez pa bi ga prikrajšala za dodatnih nekaj manj kot deset milijonov evrov.

Igor Kadunc
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta