Na spisku za izredni nadzor enajst domov za starejše

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
06.06.2020 06:15

Minister Tomaž Gantar obstoj kakršnihkoli seznamov oziroma navodil za sezname starostnikov, ki ob okužbi z novim koronavirusom ne bi bili deležni bolnišničnega zdravljenja, zanika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za zdravje Tomaž Gantar. Ministrstvo je včeraj razposlalo zahtevo za takojšnji izredni strokovni nadzor nad obravnavo okuženih stanovalcev med epidemijo covida-19 v enajstih domovih za starejše.
Robert Balen

Ministrstvo za zdravje je včeraj Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije poslalo zahtevo za takojšnji izredni strokovni nadzor nad obravnavo okuženih stanovalcev v času epidemije covida-19 v enajstih domovih za starejše. Da bo predlagal nadzor v domovih, je minister za zdravje Tomaž Gantar napovedal že v četrtkovi oddaji Tarča na Televiziji Slovenija. V oddaji so poročali tudi, da je tožilstvo prejelo ovadbo zoper več oseb zaradi obrazcev, s katerimi naj bi bili v domovih za starejše pripravljali podlage za odločanje, kateri stanovalci bi bili ob koronavirusni okužbi deležni bolnišničnega zdravljenja in kateri ne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta