Načelnica Generalštaba Slovenske vojske ovadila Požareport zaradi laži in opravljanja

STA, VČ
05.04.2019 15:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenko Ermenc
Robert Balen

Načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc je danes ponovno zatrdila, da je v dobri kondiciji in opravilno sposobna, ter napovedala, da bo odgovorno izvajala nalogo, ki jo je sprejela. Nedeljsko poročanje Požareporta o svojem zdravstvenem stanju je demantirala, Požareport pa kazensko ovadila zaradi laži in opravljanja, je pojasnila, potem ko je z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem predsedniku republike in vrhovnemu poveljniku Borutu Pahorju predstavila poročilo o pripravljenosti Slovenske vojske.
V Slovenski vojski so že v ponedeljek demantirali pisanje Požareporta, da naj bi se bila Ermenčeva zdravila v ljubljanski psihiatrični kliniki. Od 9. do 21. marca je bila zaradi bolezni v domači oskrbi, potem pa vsak dan več kot deset ur na delovnem mestu. Poročanje Požareporta so v Slovenski vojski označili za laži.
Ugibanja o zdravju prve ženske na čelu Slovenske vojske so se pojavila, ker je bila daljši čas odsotna. Ugibalo se je, ali se je v bolniško umaknila zaradi političnih pritiskov. Češ, vojska težko prenese, da ji načeljuje ženska. 
Ermenčeva je danes na temo morebitnih političnih pritiskov spomnila na izjave  v času, ko je sprejela vlogo namestnice načelnika Generalštaba Slovenske vojske in so jo spraševali o enakih možnostih v karieri. Pojasnila je, da je imela zdravstveni izziv, kot ga ima verjetno še kdo in ga je imel tudi kakšen načelnik pred njo, pa se o tem ni tako polemiziralo kot v njenem primeru. Glede na to bi danes morda o nekaterih zadevah povedala drugače, kot je v lanskem intervjuju, je rekla. 
Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja kakšne osebe, kar lahko škoduje njenemu dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev, piše v kazenskem zakoniku. Če je dejanje storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta