Nadomestilo plače za nekdanje evropske poslance: Poslanka SDS nazaj v službo na FURS, ostali pa ...

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
02.09.2019 16:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večina evropskih poslancev iz Slovenije v prejšnjem sklicu, Patricija Šulin druga z desne. 
Robert Balen

Nekdanji slovenski zunanji minister Ivo Vajgl (Desus) na volitvah v Evropski parlament 2019 ni več kandidiral, Igorju Šoltesu (Desus), Lojzetu Peterletu (NSi/EPP), Patriciji Šulin (SDS/EPP) ponovna izvolitev ni uspela.
Zdaj ko Igor Šoltes umika prijavo za direktorja Uradnega lista, d. o. o., smo pogledali, ali so nekdanji evropski poslanci uporabili pravico do nadomestila po zaključku mandata v Evropskem parlamentu. Kaže, da so jo - z eno izjemo. Samo Patricija Šulin (SDS/EPP) se je na prejšnje delovno mesto v FURS, ki je bilo med njeno odsotnostjo zamrznjeno, vrnila dan po zaključku mandata v Bruslju/Strasbourgu, so Večeru odgovorili iz stranke. Da tačas prejemata nadomestilo plače, sta potrdila Šoltes in Vajgl, ki na vprašanje o upokojitvi odgovori, da ima še načrte, razume se, da ne upokojenskih. O upokojitvi tudi ne razmišlja evropski poslanec tri mandate (od 2004 do volitev 2019) Lojze Peterle, pred časom že je za Večer povedal, da bo najprej uporabil pravico do nadomestila, potem pa videl, kako, kje naprej. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta