Nadzorni svet predlaga njegovo razrešitev. Kaj očitajo Igorju Kaduncu?

A.L., B.P., STA
15.11.2018 13:28

Sklep so sprejeli sinoči, poroča časnik Delo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po poročanju časnika Delo je nadzorni svet RTV Slovenija včeraj zvečer sprejel sklep, da bo programskemu svetu predlagal razrešitev generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca. Slednjemu že dolgo časa očitajo nepravilnosti oziroma navidezni konflikt interesov, ker naj bi se vmešaval v razpis za neodvisne filmske producente. Po poročanju STA pa nadzorniki Kaduncu očitajo, da naj bi jih prepozno seznanil s sodelovanjem njegovega sina z enim izmed filmskih podjetij, ki sodelujejo z RTVS. Očitajo mu tudi nezakonito zaposlovanje, saj naj bi sklepal pogodbe o zaposlitvi svojih najožjih sodelavcev brez vsaj interne javne objave prostega delovnega mesta oz. naj bi jih sklepal mimo določil internih aktov. Na seznamu očitkov Kaduncu, ki so botrovali predlogu nadzornikov za njegovo predčasno razrešitev, pa je tudi neizvršitev sklepov nadzornega sveta.
Kadunc, ki zadeve ne želi komentirati, dokler ne prejme sklepa, ima proti sklepu o razrešitvi pravico zahtevati sodno varstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta