Najbolj ogroženi kmetijstvo, energetika in zdravje

Darja Kocbek Darja Kocbek
01.04.2019 16:40

Podnebnim spremembam se bodo morale prilagoditi tudi zavarovalnice, na ministrstvu za kmetijstvo jih bodo naslovili v strategiji za obdobje od leta 2021 do 2027.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predčasno spravilo koruze v Rakičanu
Nataša Juhnov

Današnji študenti že izbirajo delodajalce glede na to, kako se zavzemajo za trajnostni razvoj, kljub temu je pri podjetjih še vedno veliko prostora, je na posvetu o okoljskih izzivih in vplivu podnebnih sprememb na slovensko družbo in gospodarstvo dejala dr. Ljubica Knežević, profesorica na ekonomski fakulteti v Ljubljani.
Odpadki v turizmu
Čeprav podnebne spremembe v glavnem povezujemo s kmetijstvom, je po besedah Kneževićeve turizem zaradi odpadkov in prometa najbolj umazana industrija. Med podjetji, ki jih čaka prilagajanje podnebnim spremembam, so tudi zavarovalnice. Maja Krumberger, direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja, je dejala, da so podnebne spremembe pomembne tudi za druge sektorje, in izpostavila energetiko, zdravje in kmetijstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta