Na paradah ponosa po Evropi obsodili vse oblike diskriminacije

STA
09.06.2018 20:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rim.
Reuters

V več evropskih mestih so bile danes mirne parade ponosa, na katerih so udeleženci vihteli mavrične zastave in obsojali vse oblike diskriminacije. Parade ponosa so se tako danes zvrstile v italijanski, latvijski, hrvaški, bolgarski, romunski in poljski prestolnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Na shodu v Varšavi je nekaj tisoč udeležencev protestiralo ne le proti diskriminaciji lezbijk, homoseksualcev, biseksualnih in transspolnih oseb temveč tudi proti diskriminaciji žensk, pripadnikov narodnih manjšin in invalidov.
Baltske parade ponosa v Rigi so se udeležili tudi istospolno usmerjeni iz Estonije in Litve. Po navedbah enega od organizatorjev Kasparsa Zalitisa se je tega shoda udeležilo kakih 8000 ljudi. "Latvija je glede na pravice za lezbijke, homoseksualce, biseksualne in transspolne osebe na zadnjem mestu v EU," je še dejal Zalitis.
Ob paradi ponosa se je v latvijski prestolnici zbralo tudi okoli 30 ljudi, ki so na poziv desničarjev protestirali proti "spodbujanju istospolne usmerjenosti".

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta