Nekdanje vodstvo Probanke mora plačati, Pajenkova denarja za plačilo odškodnine nima

Damijan Toplak Damijan Toplak
18.03.2019 12:26

Višje sodišče je razsodilo, da je nekdanja uprava Probanke s posojilom družbi Medaljon banko oškodovala za 1,09 milijona evrov, zato morajo Romana Pajenk, Milana Lah in Vito Verstovšek v 15 dneh državni DUTB kot pravni naslednici Probanke plačati okrog 1,5 milijona evrov odškodnine z zamudnimi obrestmi in sodnimi stroški.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
1. junij 2010, Maribor - Tiskovna koferenca Probanka. Od leve Milana Lah, Romana Pajenk, Vito Verstovšek. (tags: Gospodarstvo - Torek - 01062010 - 1) (tags: Gospodarstvo - Sreda - 29082012 - 00696958f1_temp)
Igor Napast

Mariborsko višje sodišče je v gospodarskem sporu tožeče stranke DUTB (pravne naslednice nekdanje Probanke), ki jo je zastopal odvetnik mag. Miha Šipec, razsodilo, da mora nekdanje vodstvo Probanke (mag. Romana Pajenk, Milana Lah, Vito Verstovšek) DUTB nerazdelno (sami se dogovorijo, kolikšen delež bo kdo plačal) plačati odškodnino 1,094.570 evrov in še zakonske zamudne obresti od dneva vložitve tožbe 10. decembra 2014 do samega plačila, ter še 45.056 evrov pravdnih stroškov, ki jih je imel DUTB. Obsojeni imajo še možnost vložitve revizije postopka kot izrednega pravnega sredstva na vrhovnem sodišču, kar bodo, pričakovano, tudi uveljavljali. Sicer pravnomočna sodba se nanaša na 1,09 milijona posojila z dne 16. decembra 2009 Probanke družbi Medaljon, ta pa je bil pomemben lastnik Probanke, prek Profectusa in Zlate monete II pa pomembni lastniki Medaljona in s tem Probanke prav omenjena trojica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta