Ni energetske strategije ne zakonodaje

Darja Kocbek Darja Kocbek
11.02.2020 17:21

Energetska zbornica Slovenije vlado in ministrstva poziva k pripravi zakonodaje, ki je potrebna za doseganje različnih podnebno-energetskih ciljev, vključno z umeščanjem v prostor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Energetska podjetja zdaj na leto za investicije namenijo od ene milijarde evrov do 1,5 milijarde. 
Tit Košir

Energetska zbornica Slovenije (EZS), ki zastopa energetska podjetja, podpira prizadevanja za čimprejšnji sprejem Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN), so sklenili na seji upravnega odbora zbornice. Gre za dokument, ki ga mora Slovenija do konca tega meseca poslati Evropski komisiji v Bruselj, sicer ji grozi, da bi jo lahko doletele sankcije v obliki zmanjšanja kohezijskih sredstev.
Bojan Kumer, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, je članom upravnega odbora EZS dejal, da ima zagotovila iz kabineta predsednika, da bo vlada v odstopu ta dokument pravočasno sprejela in ga poslala v Bruselj, imajo pa v zbornici k predlogu NEPN kar precej pripomb. Ena glavnih je, da Slovenija nima energetske strategije, ki bi morala biti podlaga za pripravo tega načrta, prav tako ne zakonodaje, ki bi omogočila njegovo izvedbo. Vlado in ministrstva so zato pozvali k pripravi in uskladitvi vseh potrebnih zakonskih in podzakonskih aktov, "ki so v Sloveniji potrebni za doseganje različnih podnebno-energetskih ciljev, vključno z umeščanjem projektov v prostor".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta