Notranje ministrstvo za dobre 4 milijone evrov najelo 40 specialno kombiniranih vozil

N.S., STA
23.03.2023 11:35

Ministrstvo za notranje zadeve je na podlagi javnega razpisa poslovno najelo 40 specialno kombiniranih vozil tipa Citroen Jumper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Gasar

Na ministrstvu so za STA pojasnili, da za potrebe ministrstva in organov v njegovi sestavi vozila pridobivajo z nakupom ali najemom, ob tem pa imajo sklenjeno še pogodbo za štiri druge poslovne najeme. Pogodbena vrednost konkretnega najema pri družbi Avtotehna Vis znaša 4.202.382,72 evra z DDV, gre pa za enega od petih poslovnih najemov ministrstva. Ob tem so pojasnili, da so še štiri pogodbe o poslovnem najemu sklenjene z družbo Porsche leasing, pri kateri najemajo 260 specialnih patruljnih vozil, 10 osebnih in pet terenskih vozil znamke Škoda in Audi.

Pri družbi Porsche Leasing najemajo tudi 18 specialnih kombiniranih tovornih vozil znamke Volkswagen in v ločeni pogodbi še 40 vozil tega tipa znamke Toyota. Ob tem najemajo še 50 hibridnih patruljnih vozil znamke Toyota. Ministrstvo pripravlja še javno naročilo za dobavo okoljsko manj obremenjujočih vozil s pnevmatikami z boljšim izkoristkom goriva in boljšim oprijemom na mokri podlagi, motornih in električnih koles, traktorja in priklopnikov za prevoz konj, ki naj bi bilo predvidoma objavljeno še ta mesec.

V sredini leta je predvideno še javno naročilo za nakup vozil iz sklada za nadzor državne meje, sredstva bodo črpali iz evropskih, če bodo ta zagotovljena, so še dodali na ministrstvu. Družba Avtotehna Vis je v sporočilu za javnost pojasnila, da poslovni najem za policijo obsega redno opravljanje servisnih pregledov, menjavo pnevmatik in njihovo hrambo, redno zamenjavo pregorelih žarnic, dotakanje motornega in zavornega olja ter hladilne tekočine, servis in dopolnitev gasilnih aparatov, garancijska in izredna popravila, ter kleparska in ličarska popravila in še tehnične preglede.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta