Nov zaplet za Magno

Andreja Kutin Lednik
18.03.2019 15:58

Še preden je dosegla vrhunec drama z morebitno pritožbo na izdano okoljevarstveno dovoljenje, je ROVO začel izpodbijati okoljevarstveno soglasje. Jutri v Hočah začetek poskusne proizvodnje v novi lakirnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Dolenjska okoljevarstvena organizacija ROVO je največ pozornosti požela z napovedano pritožbo na okoljevarstveno dovoljenje, ki ga je Magni izdala agencija za okolje, a so se po sestanku z ministroma Zdravkom Počivalškom in Juretom Lebnom ter županom občine Hoče - Slivnica Markom Soršakom temu ukrepu odpovedali. Okoljevarstveno dovoljenje je postalo pravnomočno, a lahko se zgodi, da se zamaje predhodna odločitev - okoljevarstveno soglasje. Gorazd Marinček je danes potrdil pisanje Pozareporta: "Upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja smo se odpovedali, nismo pa se odpovedali upravnemu sporu v zvezi z nezakonitim okoljevarstvenim soglasjem in gradbenim dovoljenjem." Izpodbijajo torej predhodni akt, kar lahko, če upravno sodišče pritrdi nevladnikom, tvori specifičen pravni zaplet.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta