Odstopljenega ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana ni bilo v državni zbor

MAT
13.07.2023 15:51

Ministrstvo za zdravje je začasno prevzel premier Robert Golob.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danijel Bešič Loredan, ki bi lahko po odstopu sedel v poslansko klop, danes ni prišel v parlament.
Robert Balen

Državni zbor se je seznanil z odstopom drugega ministra v vladi Roberta Goloba. Po nekdanji notranji ministrici Tatjani Bobnar se je poslovil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je v levosredinski koaliciji veljal za težkokategornika. Odstopno izjavo je podpisal ob koncu prejšnjega tedna. Na sestanek mu jo je dostavil kar predsednik vlade, ki začasno prevzema zdravstveni resor. Državni sekretarji bodo Valentina Prevolnik Rupel, Marjan Pintar in, kot edina dosedanja državna sekretarka, Azra Herceg.

"Zahvaljujem se vsem sodelavcem na ministrstvu za zdravje za izjemno požrtvovalnost in opravljeno delo, ki je po koalicijsko usklajenih korakih sledilo cilju transparentnega, kakovostnega in učinkovitega zdravstvenega sistema ter zdravstvene blagajne v najvišjo korist pacientov. Prav posebna zahvala vsem državljanom, ki so nam izkazovali podporo, zavedajoč se nujnosti strukturnih sprememb slovenskega zdravstva. Slovenija si po 30 letih zasluži prenovo vseh nivojev zdravstvene mreže, ki bo temeljila na najboljših praksah iz tujine, čemur mora biti zavezan kdorkoli bo prevzel vodenje te pomembne naloge," je ob slovesu iz vladne ekipe zapisal Danijel Bešič Loredan, ki ga na izredno sejo državnega zbora ni bilo.

Nekdanji minister mora v roku tedna dni sporočiti državni volilni komisiji, ali bo prevzel funkcijo nadomestnega poslanca, ki mu pripada glede na lanske volilne rezultate. V medijih krožijo informacije, da se namerava Bešič Loredan tej možnosti odpovedati. V nasprotnem primeru bi v poslanski skupini Svobode zamenjal Aleksandra Prosena Kralja.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta