Malo verjetno, da bi se Danijel Bešič Loredan preselil med poslance

STA
11.07.2023 16:23

Minister v odstopu uradno tega sicer ne komentira, vodja poslancev Svobode Borut Sajovic pa ne pričakuje sprememb v poslanski skupini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
DZ se bo z odstopom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana seznanil v četrtek na izredni seji. 
Robert Balen

Danijel Bešič Loredan po odstopu s funkcije ministra za zdravje naj ne bi postal poslanec Svobode.  To možnost bi sicer lahko izbral kot nadomestni poslanec ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona. Minister v odstopu uradno tega ne komentira.

Tudi vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic je danes za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da pričakuje, da bo poslanska skupina do poletnih parlamentarnih počitnic in tudi jeseni ostala v enakem številu in sestavi kot doslej.

Danijel Bešič Loredan je v petek podpisal odstopno izjavo z mesta ministra za zdravje, ki mu jo je v podpis ponudil premier Robert Golob. Predsednik vlade je povedal, da se z Bešičem Loredanom razhajata v pogledu na krepitev javne zdravstvene mreže. Bešič Loredan pa je odločitev pospremil z zapisom, da je s sprejemom ministrske funkcije želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati državljanom. A če tega na svoji poziciji ne more storiti, funkcije ni več pripravljen opravljati. Po njegovi oceni so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Premier Robert Golob je DZ v ponedeljek obvestil, da bo po odstopu Danijela Bešiča Loredana z mesta ministra za zdravje to funkcijo začasno opravljal sam. DZ se bo z menjavo na vrhu zdravstvenega resorja seznanil v četrtek na izredni seji, na kateri bo po napovedih prisoten tudi Bešič Loredan. Kdo bo prevzel vodenje resorja s polnim mandatom, za zdaj še ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta