Oglasil se je Božo Dimnik in razkril nekaj podrobnosti: "Janez Janša je na repu mojih poznanstev"

15.09.2021 15:49
Po seriji objavljenih fotografij, ki prikazujejo, kako se je pred petimi leti na Hrvaškem s prvakom SDS Janezom Janšo družil na jahti podjetnika Andreja Marčiča, se je oglasil znani poslovnež Božo Dimnik. Za Večer je odločno zavrnil navedbe, da bi se njegova zasebna druženja z Janšo prepletala z njegovimi posli. Še več, Dimnik vztraja, da sta se z Janšo tako na Mavriciju, kjer sta igrala golf, kot tudi na Hrvaškem srečala povsem naključno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša in Božo Dimnik avgusta 2016 na jahti Andreja Marčiča
Pop Tv

Potem ko so na Pop TV v začetku tedna razkrili fotografije, ki kažejo, kako sta se s prvakom SDS Janezom Janšo avgusta 2016 na Hrvaškem družila na jahti lastnika podjetja Marand Andreja Marčiča, januarja 2017 pa nato tudi pri Janši doma, se je oglasil znani poslovnež Božo Dimnik. Za Večer je zanikal namigovanja, da bi se njegovo druženje z Janšo prepletalo z njegovimi posli. 

Janez Janša na Marčičevi jahti avgusta 2016
Pop Tv

"Z vsem, kar imam, garantiram, da to ni res. Janša je zadnji v vrsti, na repu mojih poznanstev, pa osebno poznam večino predsednikov držav in vlad od papeža Janeza Pavla II. naprej," je povedal Dimnik, ki sicer ni zanikal poznanstva z Janšo. "Midva se poznava že od Roške ceste. Jasno, da ga poznam, družili smo se, tega ni zanikam, ampak ni bilo nikakršnih poslovnih povezav. Tudi nikoli nismo šli nekam organiziramo skupaj. Nikoli," je pojasnil poslovnež, čigar hči Diana Dimnik velja za eno od največjih dobaviteljic v slovenskem zdravstvu. 

Dimnik: Takrat je bil na jahti tudi Marčič

Božo Dimnik poudarja, da sta se z Janezom Janšo vedno srečevala naključno
Tit Košir

Glede fotografij s Hrvaške, kjer sta se z Janšo družila na Marčičevi jahti, pa odgovarja, da je bilo omenjeno srečanje prav tako povsem naključno. "On je bil s svojo družino na počitnicah, jaz pa sem se tam potapljal vsako leto. To je moralo biti na Korčuli oziroma na Pelješcu, to je moje potapljaško območje. Tam sem bil slučajno, on pa je bil z družino na dopustu. Samo to, nič drugega," razlaga Dimnik. Na vprašanje, ali je bil na jahti takrat tudi Marčič, Dimnik odgovarja pritrdilno: "Ja, takrat je bil z mano, ker se je potapljal." Portal Necenzurirano je danes objavil fotografije, ki kažejo, da je bila takrat na Marčičevi jahti tudi Urška Bačovnik Janša.

Janez Janša na Marčičevi jahti avgusta 2016
Pop Tv

"V Sloveniji nisem prodal nobenega aspirina"

Ob tem je Dimnik odločno zanikal, da bi po zaslugi poznanstva z Janšo prišel do poslov: "To je tako žaljivo za mene. To se sploh ne dela. Vedno me imenujejo za lobista, pa v resnici nisem noben lobist. Svoja podjetja sem imel uradno v Švici, jaz sem bil lobist samo v tem smislu, ko sem delal v dobro Slovenije in ko sem lobiral za priznanje samostojne države. Jaz nisem imel v Sloveniji nobenega posla, v Sloveniji nisem prodal nobenega aspirina. To je politični strankarski napad, pri katerem sem čisto po nepotrebnem kolateralna škoda.Objava fotografij s Hrvaške je sprožila vprašanje, ali je bilo druženje na Marčičevi jahti morda povezano z milijonskim poslom, ki ga je podjetje Integralis, katerega družbenik je Marčič, v času aktualne Janševe vlade sklenil z generalnim sekretariatom vlade. Marčič je za POP TV pojasnil, da se je v življenju srečeval s številnimi politiki, vendar pa nikoli nobenemu ni plačal dopusta ali česarkoli drugega.

Dimnik: Janšo na Novo Zelandijo povabil Lajovic

Ne le v Dalmaciji, srečala sta se tudi pri Janši doma in na blejskem golf igrišču, je za POP TV povedal Dimnik. "Slučajno sva videla, da so tam in sva jim samo pokazala jahto. Ta Marčič se je hotel malo pohvalit ... toliko, da smo dva ali tri kroge naredili," je Dimnik povedal o srečanju na Marčičevi jahti in zanikal, da bi tam potekali pogovori o poslih. Glede igranja golfa pa je Dimnik Janšo pohvalil, "da bo šel za vsako žogico v grm"

Z Janšo sta se srečala tudi na Novi Zelandiji, ko je Dimnik tam lovil ribe, Janša pa je bil povabljenec nekdanjega častnega konzul Dušana Lajovica. "Lajovic ga je povabil," je povedal Dimnik in na vprašanje, ali je to konzul storil na svoje stroške, odgovoril še: "Ja seveda, Lajovic je bogataš. Saj ni samo njega povabil."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.