Opozorilo za vikend: Vročinski stres bo visok!

Vanessa Čokl
13.08.2021 14:46
Velika toplotna obremenitev bo vztrajala do ponedeljka. Do 36 stopinj Celzija, brez vetra in soparno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Do vključno ponedeljka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, opozarjajo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Vročinski stres bo visok, ponekod celo zelo visok, so objavili. 

Visoke temperature se torej nadaljujejo, tudi konec tedna bo vroč. V notranjosti Primorske in na Goriškem se bodo temperature povzele vse do 36 stopinj Celzija. Ker ne bo vetra, bo občutek soparnosti še večji, opozarjajo vremenoslovci.  

Za petek so po državi napovedali temperature od 29 do 33 stopinj Celzija, v notranjosti Primorske pa že do 36. Tudi v soboto bo pretežno jasno, jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, na Goriškem do 36 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo širile proti jugu in nadaljevale v noč, napovedujejo pri Arso. Vročina se bo tako nekoliko unesla v ponedeljek.

V vročih dneh zato veljajo splošna zdravstvena priporočila. Treba je popiti veliko tekočine in se izogibati večjim fizičnim naporom. Priporočljivo je uživanje lahke hrane, oblačila pa naj bodo iz bombaža ali lanu, lahka in zračna ter svetlih barv. Uporabljajmo sončnike in drugo zaščito pred sončnimi žarki.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta