Pahor: Ocena pripravljenosti SV za delovanje v miru boljša, za delovanje v vojni brez napredka

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
29.04.2020 12:09

Minister za obrambo Matej Tonin in načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš sta predsednika države in vrhovnega poveljnika oboroženih sil Pahorja seznanila s poročilom o pripravljenosti vojske v letu 2019.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednik države in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je sporočil, da je ocena pripravljenosti Slovenske vojske (SV) za leto 2019 za delovanje v miru boljša kot pred letom dni. Hkrati je povedal, da je SV opravila vse z zakonom zadane naloge, v mednarodnih operacijah in misijah pa da deluje odlično. SV deluje vzorno pri zaščiti in reševanju ter pri podpori drugim državnim organom, na ta način pa v slovenski javnosti uživa visok ugled, je sporočil Pahor. A po oceni generalštaba SV ni uspela narediti napredka na področju pripravljenosti za delovenje v vojni: "Še vedno so glavni razlogi premajhna popolnjenost enot s kadri in vojaško tehniko, zastarelost določene vojaške opreme ter stanje zalog."

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta