Parlameter bo sedaj omogočal takojšnjo, avtomatizirano analizo podatkov iz parlamenta v živo

Kristina Božič
08.04.2019 13:12

Orodje za analizo dela parlamentark in parlamentarcev Parlameter zdaj širi tudi prostor javne razprave o predlogih zakonov. Njihovo orodje Commentality ponuja možnost vsebinskih argumentov in opredeljevanja na predlagane zakone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana - Državni zbor - Politika - Izredna seja Državnega zbora - izredna seja DZ, na kateri bodo glasovali o listi ministrskih kandidatov, ki jih je predlagal predsednik vlade Marjan Šarec - Slovenija dobila 13. vlado, ki jo vodi prvak LMŠ Marjan Šarec. Zdaj že nekdanji premier Miro Cerar in Šarec sta tudi že opravila primopredajo poslov, nova vlada pa se je sešla na prvi redni seji ter imenovala podpredsednike vlade in večino državnih sekretarjev. 16-člansko ministrsko ekipo nove vlade je DZ potrdil s 45 glasovi za in 34 proti - Darij Krajčič, Aljaž Kovačič -
Andrej Petelinsek

"Želimo zbrati stališča in mnenja na predloge zakonodaje," je pojasnila Maja Cimerman iz Danes je nov dan, inštituta za druga vprašanja. "Ob vseh drugih anketah se javnega mnenja glede zakonskih predlogov ne meri," je dodal Žiga Vrtačič ob predstavitvi ponovno zagnane strani Parlameter, ki ponuja podatke o sedanjem sklicu parlamenta – tudi v primerjavi s predhodnimi. A ima tokrat še dodano orodje pod vsakim zakonodajnim predlogom. To, upajo njegovi ustvarjalci, bo vzpodbujalo argumentirano debato o zakonodajnih predlogih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta